Vendégváró tippek és a sarok kanapé szerepe a közösségi eseményeken

Vendégváró tippek és a sarok kanapé szerepe a közösségi eseményeken

Karinthy Frigyes szerint a vendégnek kétszer örül az ember, amikor jön és amikor elmegy. Minden társaságban vannak emberek, akik igyekeznek összetartani a barátokat, eseményeket és találkozásokat szerveznek nekik. Néhány alapszabályt érdemes azonban minden társasági esemény előkészítésénél betartani.

1. Legyen maximalizálva a vendégek száma

Nem áll mindenhol rendelkezésre elég hely sok ember fogadásához, ezért elengedhetetlen, hogy figyelembe vegyük a lakás befogadó képességét. Például van-e elég ülőhely, sarok kanapé, kihúzható kanapé, fotel vagy akár masszázsfotel. A lényeg, hogy a vendégek kényelmesen elférjenek a szobában.

2. Mindenki kapjon időben meghívót

A legtöbben nem szeretik az utolsó pillanatos meghívásokat, és sokan nem is tudják ehhez igazítani az idejüket. Illendő mások idejét legalább annyira tiszteletben tartani, mint a sajátunkat, ezért hasznos ha legalább egy héttel előre tervezünk a közös programokkala, és minden meghívottat értesítünk az összejövetelről.

3. A lakás is készüljön fel a vendégvárásra

Mire a vendégek megérkeznek a lakás is álljon erre készen, legyen olyan az otthonunk, ahová jó megérkezni. Ne legyenek szanaszét hagyva a ruhák, a játékok és úgy általában legyen üres a sarok kanapé, és a vendégeken kívül más ne foglaljon helyet rajta. Jó ha van annyi hely a fogason, hogy mindenki fel tudja akasztani a kabátját, ha ez nem megoldható, a kabátok igényes elhelyezésére például egy szekrénysor is jó megoldás lehet.

4. Ne legyen kötelező a vendégpapucs

A vendégvárással foglalkozó etikett külön kiemeli, hogy nem ildomos az érkező vendégeket arra kérni, hogy vegyék le a cipőjüket, főleg mert vannak olyan vendégek, akik ettől kényelmetlenül érezhetik magukat.

5. Ha kell, legyen ottalvós a buli

Egy több szobával vagy nagyobb térrel rendelkező ház azért is optimális vendégek fogadására, mert a sarok kanapé lehet ágyazható sarokkanapé is, és ha kell akkor a vendégek az éjszakát is a vendégségben tölthetik. Az ágyazható sarokülő nemcsak alvás miatt praktikus, de egy sarokülő kanapé egyébként magát a társalgást is megkönnyíti, hiszen a vendégek kényelmesen rálátnak egymásra.