Anyagismeret segít a menyasszonyi ruha kiválasztásában

Anyagismeret segít a menyasszonyi ruha kiválasztásában

A megfelelő menyasszonyi ruha keresésekor sok szempontot kell átgondolnunk, mivel ezernyi stílust, sziluettet, árkategóriát és egyéb elemi tényezőt kínálnak a különböző kollekciók, garantáltan bőségzavart, és hosszú dilemmákat okozva ezzel a számunkra. Legyen szó varrás, vásárlás vagy bérlés lehetőségéről, nagyon fontos kérdés, és gyakran mégsem térnek ki rá részletesen, maga az esküvői ruha anyaga. Pedig a teljes megjelenést, a ruha szabását, stílusát, és esését teljes mértékben meghatározza az, hogy milyen anyagot, illetve anyagokat használtak a készítés során.

A menyasszonyi ruha kapcsán meghozott döntés is könnyebben megszületik, ha már alapjaiban ismerjük az esküvői ruhák szöveteit és azt, hogy bizonyos jellemzőik hogyan passzolnak a személyes igényeinkhez, a menyegző alatt uralkodó időjárási viszonyokhoz, vagy éppen az esküvő stílusához.

Az interneten is rengeteg bejegyzés foglalkozik a menyasszonyi ruha-anyagok kérdésével. Ezekből megtudhatjuk, hogy egyes szövetek jobban megfelelnek a strukturált formatervezésnek, míg mások a lebegő, könnyed megjelenéshez illeszkednek. Megtudhatjuk miben más a szatén és a selyem, hogy milyen harmonikus egységet hoz létre, ha a viselt kiegészítő összetételében is megjelenik a viselt ruha anyaga.

A megjelenésen túl a megfelelő anyag segítséget nyújt a kényelem és a mozgás szabadságának megőrzésében. Az esküvői nap hosszú és általában igen mozgalmas, így egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan érezzük magunkat abban a lehengerlő kreációban, amibe beleszerettünk. A kellemetlen, vagy nem megfelelő anyagú menyasszonyi ruha viselése kényelmetlenséget okozhat, ami az egész közérzetünkre kihat. Például, ha a menyasszonyi ruha szoros vagy merev anyagból készül, lehet, hogy nehezen tudunk táncolni vagy mozogni benne. A könnyű, légáteresztő anyagok, mint a selyem vagy a csipke, lehetővé teszik a bőr szabad lélegzését, és kényelmes viseletet biztosítanak.

Tehát mielőtt belekezdenénk az esküvői ruha felkutatásába, ismerjük meg, hogy mire számíthatunk a manapság elérhető, különböző típusú menyasszonyi ruha szövetekkel kapcsolatban. Az Almássy Éva menyasszonyi ruha szalon esetében magas szakértelemmel találkozhatunk, ha anyagismeretről van szó. Így biztosak lehetünk abban, hogy a viselt darab nem csupán az ízlésvilágunkat tükrözi vissza, de praktikus szempontok szerint is tökéletes választás lesz.