Instagram

Räikkönen 2012-ben két hétig részeg volt, majd dobogóra állt...

Forrás: M4Sport
2018-08-22 15:53:15
- Leavemealone.hu
CÍMKÉK:Érdekességek
Részlet a finn könyvéből

Magyar nyelven és angolul is csak október után jelenik meg, finn nyelven viszont már most is kapható Kimi Räikkönen életrajzi könyve. Az Ismeretlen Kimi Räikkönen című kötetet a neves finn író, Kari Hotakainen közreműködésével hozták össze, és hazájukban olyan nagy siker, hogy pár nap alatt szétkapkodták az első kiadását.


A könyvből az első morzsák már elterjedtek az interneten. A 2007-es F1-es bajnok abban szót ejt például arról, milyen szegényes körülmények között éltek gyerekkorában, s hogy ez mennyire megnehezítette a versenyzés iránti szenvedélye üldözését. Lakásukban még külön vécé sem volt, csak az udvaron, tinédzserként pedig attól is tartott, a semmire szórják el a vagyonukat. „A testvérem, Rami volt a szerelőm. Ő vezette az öreg kisbuszunkat a futamokra. Már akkoriban őrlődtem azon, hogy a fenébe is, apa és anya minden pénzét beleölte ebbe, miközben amikor ott voltam, úgy éreztem, semeddig sem fogok jutni” – vallotta be a „Jégember”.Mindenki szerencséjére aztán mégis sikerrel vette az akadályokat, 1999-ben pedig már a brit Forma–Renault-bajnokságban versenyzett. 20 évesen ez volt az az időszak, amikor hazájában kötelező sorkatonai szolgálatát kellett teljesítenie, amelyről volt, hogy úgy érezte, szintén közé és a versenyzés közé fog állni.

Ennek kapcsán is osztott meg történeteket. Az egyik szerint például egy alkalommal késve és részegen tért vissza a laktanyába, ami miatt attól félt, megbüntetik, s így ki kell hagynia a következő versenyét. Hogy elébe menjen a dolognak, úgy döntött, kora reggel egyszerűen megszökik… „Utána elkezdtek hívogatni. Dühösek voltak, mert nem elég, hogy késtem és részeg voltam, ennek tetejébe még el is szöktem. De én eközben csak heverésztem a strandon, miközben sört iszogattam.”


A katonasággal végül azonban sikerült egyezségre jutniuk, így nem álltak a versenyzői pályafutása folytatásának útjába.


Hogy Räikkönennek sajátos a viszonya az alkohollal, az már karrierje korai éveiből tudható (elég csak a jachtról leesős videó gondolni). Miközben ma már inkább tűnik megállapodott családapának, mint „legénykorában”, a könyvből kiderül, a féktelen ivászatnak még második F1-es pályafutása alatt sem tudott mindig ellenállni. Mint elárulta, 2012-ben a bahreini és a spanyolországi nagydíjhétvége között 16 napon keresztül folyamatosan ittas volt. Aztán elutazott Barcelonába, és megszerezte a harmadik helyet a Pastor Maldonado emlékezetes meglepetéssikerét hozó versenyen…