Instagram

Marchionne: Räikkönennek fel kell ébrednie

Forrás: M4Sport
2018-03-09 17:54:46
- Leavemealone.hu
CÍMKÉK:Kimi Räikkönen
Fel kell rázni Kimi Räikkönent a Ferrari elnöke szerint. Sergio Marchionne még nem készült ilyen nyugodtan F1-es idényre.

A téli tesztidény eddigi legjobb körével zárta Sebastian Vettel az összességében 7. tesztnapot, s a csúcsot jelentő 188 megtett körével a két hét alatt nagyjából 9 versenytávot teljesített az SF71H-val. Ezzel jócskán csapattársa, Kimi Räikkönen előtt áll, akinek eddig csak a legelső tesztnapja volt teljes. A múlt hét szerdáján a hóesés és esőzés miatt egyetlen métert sem teljesített, míg egy héttel később a napja első feléről gyomorpanaszai miatt kellett lemondania. A finn neve mellett a pénteki utolsó tesztje előtt mindössze 129 kör áll, legjobb ideje pedig még mindig 1:20 fölött van.


E nagy különbség Sergio Marchionne elnöknek sem tetszik. Az olasz a Genfi Autószalonon meg is jegyezte: „Vettel időeredményei jók, Räikkönennek pedig meg kell mondani, hogy fel kéne ébrednie.”


Új autójuk teljesítménye ugyanakkor eddig meggyőzte őt. A paddockban Vettel legjobb köre ellenére is sokan vélik úgy, hogy a vörösök kisebb lépéshátrányban vannak a Mercedesszel és a Red Bull-lal szemben, ám Marchionne ennek ellenére úgy látja, van okuk bizakodni.


„Az előző év félelmei most nem jellemeznek, de a Mercedest nehezen tudom megítélni. Sokat dolgoztunk a motorunkon, ezért nyugodtan alszom” – nyilatkozta, hozzátéve, amióta ő az elnök, a mostani a legjobb telük. „A 2014-es érkezésem óta ez a legcsendesebb szezon eddig. A fiúk mindent az irányításuk alatt tartanak, ahogy még sosem. Minden feltétel rendelkezésünkre áll.”


S hogy mennyire bizakodó bajnoki esélyeiket illetően? „Mondjuk ötvenegy százalékban optimista vagyok” – felelte óvatosan a túlzó elvárásai miatt korábban sokat kritizált üzletember.