Instagram

Räikkönen utolsó esélye?

Forrás: M4Sport
2017-12-20 13:26:12
- Leavemealone.hu
CÍMKÉK:Kimi Räikkönen
Sergio Marchionne elég korán megkezdte a pilóták "motiválását"...

„Kimi Räikkönent nagy versenyzőnek tartom, sosem kételkedtem a képességeiben. Elárulhatom, igazán remek fickó, máskülönben nem szerzett volna pole-t egy olyan pályán, mint Monaco.”

„Időnként öröm nézni őt, mert hihetetlenül hűvös. Vannak viszont napok, amikor rá sem lehet ismerni, mintha kikapcsolna. Meg kell értenünk, hogyan működik, és el kell érnünk, hogy mindig úgy teljesítsen, mint idén Monacóban. Gyakran beszélek vele, nagyszerű személyiség, óriási tehetség.”


A finnek csak 2018-ra van szerződése a csapattal, s mivel a Ferrari Charles Leclerc személyében a Saubernél már az F1-be juttatta talán legnagyobb tehetségét, nő rajta a nyomás is. Az elnök nem is titkolta: ha a „Jégember” nem lesz elég jó a következő szezonban, aligha adnak neki egy sokadik esélyt. „Kár lenne, ha úgy kellene lezárnia az F1-es pályafutását, hogy nem mutatta meg a benne rejlő potenciált és tehetséget. De ha nem találjuk meg a számításunkat, akkor választhatunk egy fiatal versenyzőt is. Leclerc, Verstappen vagy Giovinazzi esetében láthattuk, milyen minőségi tehetségek vannak a piacon” – figyelmeztetett Marchionne, arról megfeledkezve, hogy Max Verstappent 2020-ig a Red Bullhoz köti idén aláírt szerződése.